Vitrage 

Functioneel

Een transparantgordijn of vitrage wordt functioneel gebruikt om overdag de inkijk van buiten tegen te gaan en om het daglicht te filteren. ’s Avonds, als de lichtinval andersom is, geldt dit niet en wordt de vitrage daarom vaak gecombineerd met een afsluiter. Dit kan een overgordijn zijn, maar ook bijvoorbeeld een plissé of duette, of een horizontale jaloezie.

 

Decoratief

Vitragegordijnen hebben natuurlijk ook een decoratieve werking, want ze kleden het raam en daarbij de ruimte aan. Een klassiek, strak plooiend glasgordijn of juist een zeer wijdvallende organza, een effen stof of juist met een mooi patroon erin, Scheepers Interieur heeft keuze uit vele merken met hoogwaardige kwaliteiten.

 

Confectie mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om de transparantgordijnen of vitrage te confectioneren, b.v. met plooien, zeilringen of in wave uitvoering. Omdat Scheepers Interieur een gordijnatelier in eigen huis heeft, kunnen wij ook meedenken over oplossingen voor afwijkende situaties en wensen.

 

Assortiment

In de showroom van  Scheepers Interieur vindt een stoffenassortiment van gerenommeerde merken zoals Van den Acker, Artelux, Christian Fischbacher, De Ploeg, Gardisette, Jab, Kendix, Kobé, Wind e.a.