Washi

 Washi is Japans papier. Het wordt gemaakt van de moerbeiboom. In Japan wordt het gebruikt als schrijfpapier, voor lampen en natuurlijk voor de bekende kamerschermen. Het materiaal is erg geschikt als raambekleding omdat het nauwelijks verkleurd, er een prachtige lichtinval doorkomt en de inkijk geweerd wordt.


Het basismateriaal kan bewerkt worden waardoor er verschillende kwaliteiten ontstaan, bijvoorbeeld door materialen toe te voegen als hennepvezels of boomschors snippers.

 

Originele washi

 Het originele washi is flinterdun, puur natuur en alleen in rollo’s te verkrijgen.

 

Gelamineerde washi

De meest gebruikte kwaliteit is het gelamineerde washi. Aan beide zijden wordt het papier voorzien van een kunststof laag. Hierdoor wordt het erg sterk en vochtbestendig. Daardoor is het ook heel goed toepasbaar in badkamers en keukens. Deze kwaliteit is te leveren in rollo’s, paneelgordijnen en banners.

 

Woven washi

De woven washi bestaat uit fijne, gedraaide washi strookjes die geweven worden en het zonlicht filteren. Verkrijgbaar in rollo’s en paneelgordijnen.

 

Washi en baleinen

Door middel van de baleinen komt er een segmentverdeling in het product. De baleinen zijn verkrijgbaar in verschillende hout- en metaalkleuren en diktes. Per segment kunt u een andere kleur kiezen, om bijvoorbeeld een accentkleur aan uw inrichting toe te voegen.