top of page
paneelgordijnen-680x680.jpg

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen, ook wel vlakgordijnen genoemd, worden vaak toegepast bij schuifpuien of grote raamvlakken. In andere gevallen ligt het vaak aan de situatie of paneel- of vlakgordijnen een praktische en mooie oplossing zijn. Graag komen we dit ter plekke adviseren. Ook worden paneelgordijnen gebruikt als ruimteverdeler.


Met paneelgordijnen is van alles mogelijk. De stof is per paneel te kiezen, zodat er leuke licht of kleureffecten kunnen ontstaan. Er zijn allerlei uitvoeringen en variaties mogelijk. Van hand- of koordbediening tot elektrische bediening. Van zij- tot middensluiting en van 2- tot 5- sporen rails.


Niet alle stoffen zijn geschikt om als paneelgordijn te confectioneren. Dit geldt bijvoorbeeld voor linnen stoffen. Linnen heeft een zodanig krimp- en hanggedrag dat dit de uitstraling van het paneelgordijn zeer nadelig  beïnvloed. Bij paneelgordijnen gemaakt van gordijnstof is enige tolerantie vereist in het hanggedrag. Gordijnstof is namelijk niet gemaakt om zo strak als een plank te hangen.

Terug
bottom of page