top of page

Gordijnen

Gordijnen: Projecten

Wij bieden verschillende soorten gordijnen aan. U heeft keuze uit onder andere overgordijnen, transparante gordijnen en inbetween gordijnen. Bezoek onze showroom of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies speciaal voor u op maat gemaakt.

Overgordijnen

Een overgordijn kan een functioneel karakter hebben voor de ruimte, bijvoorbeeld als afsluiter voor ’s avonds of als geluidsdemper, maar is vooral decoratief. Een rustig of uitdagend dessin, een fraaie unie, een soepel vallende stof of een nonchalante uitstraling, moderne materialen of juist klassiek, alles is mogelijk.

Dit is waarom je voor kamerhoge gordijne
Gordijnen opmeten_ hoe doe je dit? - gor

Vitrage

Een transparantgordijn of vitrage wordt functioneel gebruikt om overdag de inkijk van buiten tegen te gaan en om het daglicht te filteren. ’s Avonds geldt dit niet en wordt de vitrage daarom vaak gecombineerd met een afsluiter. Dit kan een overgordijn zijn, maar ook bijvoorbeeld een plissé of duette, of een horizontale jaloezie.

In-between

Het woord in-between is een zeer breed begrip en, als het over gordijnen gaat, niet in één kwaliteit uit te drukken. Dit zijn namelijk alle stoffen die tussen een vitrage en een overgordijn in zitten voor wat betreft hun transparantie. Ze worden op vele manieren toegepast.

Gordijnen-2.jpg
Luxe-roede-Interstil_SE-Raamdecoratie_Fa

Rail- en roedesystemen

U kunt uw gordijnen op erg veel manieren laten confectioneren en ophangen. Soms bepaalt de situatie op welke wijze dat is, maar ook vooral uw persoonlijke voorkeur speelt een rol. Wij denken daarin natuurlijk met u mee en kunnen u in onze showroom al deze mogelijkheden laten zien.

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen, ook wel vlakgordijnen genoemd, worden vaak toegepast bij schuifpuien of grote raamvlakken. In andere gevallen ligt het vaak aan de situatie of paneel- of vlakgordijnen een praktische en mooie oplossing zijn. Graag komen we dit ter plekke adviseren. Ook worden paneelgordijnen gebruikt als ruimteverdeler.

paneelgordijnen-680x680.jpg
Nieuwe blog_ Wat weet jij van vouwgordij

Vouwgordijnen

Een vouwgordijn kan gemaakt worden van verschillende stoffen. De keuze hangt af van diverse factoren. De toepassing in de situatie natuurlijk, maar ook of het moet dienen als "vitrage” of als afsluiter? Ook de maat van het raam en de plaats waar het vouwgordijn komt te hangen zijn soms van belang.

Gordijnen: Projecten
bottom of page