top of page
Foto van schrijverScheepers Interieur

Zo krijg je die vervelende gourmetgeur snel uit je huis

In de december maanden wordt er ontzettend veel gegourmet. Het begint bij Pakjesavond en zo gaan we tot en met Oudjaarsavond door. Super gezellig natuurlijk, maar er blijft toch altijd een vervelende gourmetgeur in huis hangen. Hoe kom je daar nou het beste van af? Lees snel verder!


Tip 1: Azijn.

Zet voor je het gourmetstel aanzet een pannetje met azijn op het vuur en breng deze aan de kook. De geur van het azijn absortbeert de etensgeur direct, waardoor je de gourmetgeur bepekt. Ben je vergeten om de pan op te zetten voor je begint? Zet dan een schaal met water en azijn op de eettafel en laat het een nachtje staan.


Tip 2: Citroen.

De geur van azijn kan natuurlijk ook als vervelend worden ervaren of je hebt het gewoon niet in huis. Dan kan je ook gebruik maken van schijfjes citroen en kaneelstokken! Hiervoor geldt hetzelfde als met het azijn. Zet een pannetje water met schijfjes citroen en de kaneelstokken op het vuur en laat dit koken. Deze geur is wat milder en fijner dan zowel de azijngeur of de gourmetgeur.


Tip 3: Laurierblaadjes.

Ook laurierblaadjes kunnen de reddende engel zijn. Wellicht dat je dit nog eerder in huis hebt dan azijn of citroenen. Door een laurierblaadje te verbranden, wordt er een aangename, sterke geur door het huis verspreid welke meteen korte metten maakt met de gourmetgeur.


Tip 4: Ventileren.

Het is de meest simpele en logische oplossing, maar laat je huis ventileren! Zet een raam open, de achterdeur of eventueel een afzuigkap. Met een ventilator kan je de deur ook nog extra de juiste kant op laten blazen zodat het niet in huis blijft hangen.


Heb jij nog goede andere tips? Laat het zeker weten!



Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page